Hvordan forbedre den dårlige smøringen av startlager

Japansk flenslager

Selvsmørende lagre tror at vi alle forstår bruken i livet, for dens rolle er relativt viktig, så i startlageret bør dårlig smøring være hvordan man kan forbedre?Følgende og Hangzhou selv - smørende lager xiaobian sammen for å forstå det.

 

Hangzhou selvsmurt lager

 

Ved normal bruk er startlager (ofte referert til som kobberhylser) vanligvis forårsaket av overdreven slitasje eller til og med løs tapp og kobberhylser og kan påvirke starterens ytelse.Det er to hovedgrunner til at kobberhylsen til starteren er lett å slite ut: For det første er belastningen stor, noe som er en konstant realitet;For det andre er belastningen for stor.Den andre er dårlig smøring, som kan forbedres.Smøring av starterens messinghylse og arccon-tappen utføres vanligvis under demontering og vedlikehold, med litt fett påført.Normalt, ved normal bruk, kan starteren ikke smøres uten demontering.

 

Når starteren fungerer, kommer den ytre runde overflaten av akselhalsen i kontakt med de fire indre sidene av kobberhylsen, og en del av fettet presses ut av friksjonsoverflaten, noe som akselererer forbruket av fett og forårsaker tørr friksjon mellom akselhalsen. og kobberhylsen når starteren fungerer.Forverrer slitasjen på begge.Som et resultat roterte testen to oljeriller ca. 0,8 mm dype og 1,5 mm brede på den indre overflaten av kobberhylsen.Etter overhaling av starteren, fyll sporene med fett og installer.Etter kjøretest oppnås langtidssmøringen og slitasjen på tappen og kobberhylsen reduseres.

 

 


Innleggstid: 06-november 2020